Monitoring HACCP
HCCP (monitorowanie szkodników w zakładach pracy)
Wszystkie podmioty produkujące oraz wprowadzające żywność ( sklepy, magazyny, restauracje) do obrotu mają obowiązek stosowania zasad systemu HACCP. Reguluje to Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia.
HACCP - najprościej rzecz ujmując to bezpieczeństwo żywności.
Jako firma DDD dbamy przede wszystkim o to, aby zabezpieczyć żywność przed różnymi szkodnikami. Najczęściej pojawiająca się szkodniki to gryzonie (mysz, szczur), owady biegające (karaczany, mrówki) oraz owady latające (mkliki, muchy, owocówki).
Jako jedni z nielicznych dajemy gwarancję na swoje usługi. W razie sytuacji nagłej przyjeżdżamy na interwencję – bez dodatkowych kosztów z Państwa strony i bez limitu (nawet w skali roku).
Zużycie materiału koniecznego do przeprowadzenia działań również jest zawarte w cenie. Nie oszczędzamy na materiale, zawsze pilnując aby zużyć jego odpowiednią ilość. Zapewniamy dokumentację, która znajduje się u klienta. Zawarte są tam niezbędne informacje, do wykorzystania w razie kontroli Sanepidu, czy Głównego Inspektora Weterynarii.
Nasz technik każdorazowo sprawdza urządzenia oraz szuka ewentualnych śladów szkodników na terenie obiektu. Po wizycie zostaje sporządzony protokół serwisowy z ewentualnymi rekomendacjami.